سفارش تبلیغ
صبا ویژن

            مقالات کامپیوتر - بسم رب الحسین                      

درباری من /td>

 بسم رب الحسین

لوگوی وبلاگ

مقالات کامپیوتر - بسم رب الحسین

مقالات کامپیوتر

< language=java>
با سلام

در این پست قصد دارم با جمع آوری مقالاتی راجع به کامپیوتر به کاربران در استفاده هر چه بهتر از سیستم کمک کنیم بدیهی است نظرات مفید شما من رو در بهتر شدن این پست کمک می کنه

مو ضوعات ابن بحث:

  اموزش نصب ویندوز xp

 نصب ویندوز از بوت

 تفاوتهای FAT32 با NTFS

کار با Partition Magic برای تغییر سایز درایوهای شما بدون از دست دادن اطلاعات

اموزش نصب ویندوز xp

ابتدا باید یک cd ویندوزxp داشته باشید . دقت کنید که این cd باید bootable باشد. اگر میخواهید که ویندوز فعلی را تبدیل به ویندوز xp کنید یا update کنید نیازی به cd  بوت ندارید. cd ویندوز را درون cd rom گذاشته و ویندوز اتوماتیک auto run خواهد شد.دقت کنید که اگر بخواهید ویندوز فعلی خود را که مثلا 98 یاme یا2000 میباشد را update کنید اطلاعات شما مثلا my document شما و برنامه های نصب شده شما حفظ خواهد شد.ولی اگر ویندوز شما ایراد دارد.بهتر است ان را از اول فرمت و نصب کنید که این نوع نصب در اینجا توضیح داده شده است.

بعد از این که cd ویندوز را گذاشتید. خود به خود مرحله نصب ویندوز شروع خواهد شد . روی گزینه install windows xp کلیک کنید.

در قسمت بعد از شما پرسیده میشود که میخواهید یک ویندوز جدید نصب کنید یا ویندوز فعلی را update کنید در صورتی که در ویندوز فعلی شما ایرادی ندارد و میخواهید ان را تبدیل به xp کنید این مرحله را رد کنید و دست نزنید زیرا به طور خودکار upgrade  recommandedانتخاب شده است.ولی چنانچه قصد دارید ویندوز جدیدی در درایوی دیگر نصب کنید باید new instalation را انتخاب کنید.در این صورت بعد از نصب کامل ویندوز xp هنگامی که سیستم را روشن میکنید دو منو ظاهر شده و از شما پرسیده خواهد شد که میخواهید وارد کدام ویندوز شوید.بدین ترتیب شما 2 ویندوز خواهید داشت.

 در مرحله بعد باید سریال ویندوز را وارد کنید این سریال احتمالا در پشت کیس cd یا درون خود cd  داخل فایلی به نام serial یا cd key یا readme نوشته شده.

 در قسمت بعد روی دکمه advanced option کلیک کرده و در پنجره جدید گزینه دوم را تیک بزنید.این برای این است که شما درایوی را که ویندوز در ان ریخته شود را انتخاب کنید.همچنین جهت تسریع کار میتوانید گزینه اول را تیک بزنید تا تمامی فایلهای ویندوز روی هارد ریخته شده و از انجا نصب شوند.بر روی ok کلیک کنید. در قسمت پایین میتوانید زبان خود را انتخاب کنید ان را farsi‌انتخاب کنید تا ابزار فارسی نصب شوند. (اگر تصمیم دارید از فارسی سازی مثل سینا پک استفاده کنید این قسمت را دست نزنید).حال بر روی next کلیک کنید.

 در این مرحله از شما سوال میشود میخواهید نصب ویندوز رو از اینترنت به روز کنید؟ چنانچه مایل باشید میتوانید گزینه بالا را انتخاب کرده و next را بزنید در این صورت اخرین update ها از اینترنت دانلود خواهد شدولی با انتخاب گزینه پایینی بدون update وارد مرحله بعد می شوید.به هر حال بعد از رد کردن این قسمت فایلهای ضروری اتوماتیک کپی یا دانلود خواهند شد و سیستم restart خواهد شد.

 منتظر بمانید تا ویندوز مراحل نصب را طی کند بعد از این که به متنی که حاوی توضیحات مایکروسافت و نوعی قرارداد با شما میباشد رسیدید.روی F8 کلیک کنید تا تائید شود.

 در قسمت بعد چنانچه شما قبلا ویندوزی داشته باشید از شما خواهد شد که میخواهید روی همان ویندوز نصب شود یا انتخاب با شما باشد. با زدن دکمه R میتوانید روی همان ویندوز نصب کنید و با زدن دکمهEsc‌ انتخاب درایو ظاهر خواهد شد.پیشنهاد ما Esc‌میباشد.

 اگر Esc‌را زده باشید این قسمت یعنی قسمت انتخاب درایو ظاهرمی شود. میتوانید درایو مورد نظر را انتخاب کنید همچنین با زدن دکمه D‌میتوانید درایو را پاک کنید تا بعدا تبدیل به درایو جدید یا تبدیل به دو یا چند درایو کنید. بعد از این که D را بزنید دوباره دکمه L‌رابزنید حال درایو پاک شده.میتوانید درایو پاک شده را انتخاب و با زدن دکمهC‌ان را دوباره بسازید.وقتی ان را میسازید میتوانید هجم ان را تایین کنید .مثلا اگر میخواهید درایو را تبدیل به دو درایو کنید.باید هجم فعلی را تبدیل به 2 کرده و Enter کنید.حال دو درایو جدید خواهید داشت.البته برای عوض کردن یا تقسیم هجم درایو میتوانید از Partition Magic هم استفاده کنید که اموزش ان در بخش اموزش گذاشته شده.یا این که برای ساخت پارتیشن های خود باید Fdisk ‌را بلد باشید که ان هم در قسمت اموزش یاد داده شده است. به حر حال با انتخاب درایو مورد نظر خود میتوانید وارد قسمت بعد شوید.

 در اینجا میتوانید انتخاب کنید که فرمت درایو شما چه باشد FAT یا NTFS‌تفاوت این دو را در اینجا ببینید و انتخاب کنید.بهتر است گزینه هایی که جلوی ان کلمه Quick‌ نوشته شده را انتخاب نکنید زیرا فرمت کامل مناسب تر است. بعد از این که مراحل را رد کردید ویندوز فرمت انتخابی شما را اغاز کرده و سپس فایلهای مورد نیاز را کپی میکند. سپس سیستم restart خواهد شد.

 بعد از شروع مجدد سیستم منتظر بمانید تا مرحل نصب اتوماتیک پیش برود تا اینکه شما با پنجره ای مواجه خواهید شد.در اینجا زبان  خود را انتخاب میکنید .چنانچه در قسمت چهارم شما فارسی را انتخاب کرده اید این قسمت را دست نزنید . فقط در قسمت details عربی را remove‌ کنید(البته این کار بستگی به نوع کیبورد شما دارد ولی در اکثر کیبوردها با این کار چند ایراد جزئی بر طرف خواهد شد به هر حال فارسی سازی ویندوز xp کامل نیست و ایراداتی در حروف ی پ ژ گ احتمالا خواهید داشت برای فارسی کردن ویندوز میتوانید از یک فارسی ساز استفاده کنید) رو دکمه ok زده و next‌کنید.

از اینجا به بعد برای هر دو حالت نصب از روی ویندوز و نصب از boot مشترک میباشد.

 در این جا نام خود و نام کمپانی یا شرکت یا هرچه دوست دارید.مثلا home

 در اینجا نام کامپیوتر خود را مینویسید که نامی به عنوان پیش فرض نوشته میشود.در قسمت پایین میتوانید پسور مدیریت کامپیوتر را وارد کنید به این ترتیب کسی نمیتواند به جای شما وارد شود زیرا شما مدیریت کامپیوتر را دارید و میتوانید حتی برای استفاده کننده های دیگر هم قواعدی خواص تایین کنید مثلا برادر کوچک شما نتواند فایلها را پاک کند.

 این قسمت برای تنظیمات اتصال به اینترنت است.روی منوی پایین روی اول زده و ایران را انتخاب کنید.در قسمت What Area Code استان را میزنید مثلا برای تهران 021      در قسمت dial nomber چیزی ننویسید.و در پایین هم نوع ارتباط تلفنی خود  تون یا پالس را انتخاب کنید و next کنید.

 در اینجا ساعت محلی را انتخاب میکنید.جلوی time zone‌ اگر در ایران هستید GMT+03:30 Tehran‌ را انتخاب کنید.و بر روی next کلیک میکنید .ویندوز نصب را ادامه داده و سر انجام به پایان میرساند و سیستم restart خواهد شد.

 بعد از شروع مجدد ویندوز از شما سوالاتی خواهد شد شما تمام گزینه هایی که از شما میخواهد ویندوز را توسط اینترنت رجیستر کنید را کنسل کنید(باید گزینه های پایین را انتخاب کنید) زیرا هنوز معلوم نیست مودم شما به درستی کار میکند یا نه ؟

سپس در اخر از شما خواسته میشود 5 user معرفی کنید که شما برای اولی نام خود را وارد کرده و finish را بزنید.حال شما وارد ویندوز جدید شده اید.



 نصب ویندوز از بوت

برای این که ویندوز را از اول نصب کنید باید یک cd بوت داشته باشید هنگامی که سیستم را روشن میکنید کلید delete را نگه دارید و وارد تنظیمات setup شوید.اکثر mother board های جدید در همان بالا منوی boot‌را دارند که شما با زدن کلید های چپ و راست میتوانید وارد ان شوید و بوت اول خود را cdrom انتخاب کنید.باید روی ان enter‌ زده و cdrom ‌را انتخاب کنید.سپس روی exit رفته و save and exit‌ یا  چیزی شبیه به این را بیاد انتخاب کنید که تنظیمات شما را زخیره کند.حال هنگام روشن کردن سیستم اگر cd بوت در سیستم باشد میتوانید از ان استفاده کنید.بعد از این که cd  بوت شد و هنگامی که گفته میشود press any key .......... دکمه ای را بزنید تا وارد مراحل نصب ویندوز شوید.

 منتظر بمانید تا ویندوز مراحل نصب را طی کند بعد از این که به متنی که حاوی توضیحات مایکروسافت و نوعی قرارداد با شما میباشد رسیدید.روی F8 کلیک کنید تا تائید شود.

 در قسمت بعد چنانچه شما قبلا ویندوزی داشته باشید از شما خواهد شد که میخواهید روی همان ویندوز نصب شود یا انتخاب با شما باشد. با زدن دکمه R میتوانید روی همان ویندوز نصب کنید و با زدن دکمهEsc‌ انتخاب درایو ظاهر خواهد شد.پیشنهاد ما Esc‌میباشد.

 اگر Esc‌را زده باشید این قسمت یعنی قسمت انتخاب درایو ظاهرمی شود. میتوانید درایو مورد نظر را انتخاب کنید همچنین با زدن دکمه D‌میتوانید درایو را پاک کنید تا بعدا تبدیل به درایو جدید یا تبدیل به دو یا چند درایو کنید. بعد از این که D را بزنید دوباره دکمه L‌رابزنید حال درایو پاک شده.میتوانید درایو پاک شده را انتخاب و با زدن دکمهC‌ان را دوباره بسازید.وقتی ان را میسازید میتوانید هجم ان را تایین کنید .مثلا اگر میخواهید درایو را تبدیل به دو درایو کنید.باید هجم فعلی را تبدیل به 2 کرده و Enter کنید.حال دو درایو جدید خواهید داشت.البته برای عوض کردن یا تقسیم هجم درایو میتوانید از Partition Magic هم استفاده کنید که اموزش ان در بخش اموزش گذاشته شده.یا این که برای ساخت پارتیشن های خود باید Fdisk‌را بلد باشید که ان هم در بخش اموزش یاد داده شده است. به حر حال با انتخاب درایو مورد نظر خود میتوانید وارد قسمت بعد شوید.

 در اینجا میتوانید انتخاب کنید که فرمت درایو شما چه باشد FAT یا NTFS‌تفاوت این دو را در اینجا ببینید و انتخاب کنید.بهتر است گزینه هایی که جلوی ان کلمه Quick‌ نوشته شده را انتخاب نکنید زیرا فرمت کامل مناسب تر است. بعد از این که مراحل را رد کردید ویندوز فرمت انتخابی شما را اغاز کرده و سپس فایلهای مورد نیاز را کپی میکند. سپس سیستم restart خواهد شد.

 بعد از این که سیتم restart شد کاملا صبر کنید تا ویندوز مراحل نصب را ادامه دهد اگر به پنجره وارد کردن کد ویندوز رسیدید کدی که در کیس ویندوز یا در فایلی متنی با نام serial یا cd key قرار دارد وارد کنید.این پنجره بستگی به تنظیمات شما ممکن است در این قسمت یا در قسمتهای بعد ظاهر شود.

 در اینجا زبان  خود را انتخاب میکنید .برای این که امکان تایپ فارسی داشته باشید روی customize‌کلیک کرده و تب language را انتخاب کنید سپس هر دو تیک را علامت بزنید و apply را بزنید تا فایلهای مربوط نصب شوند بعد در قسمت details روی add کلیک کرده و فارسی را اضافه کنید. رو دکمه ok زده و next‌کنیدبرای ادامه کار اینجا کلیک کنید



تفاوتهای FAT32 با NTFS

 با FAT32 یا File Allocation Table میتوانید......

fat32 دارای این امکانات میباشد از طریق این فرمت میتوانید هم ونیدوزهای 98 و me و هم ویندوزهای xp و 2000 را روی سیستم نصب کنید که در مورد فرمت ntfs‌این مورد فقط به ویندوزهای 2000 و xp ختم میشود.

میتوانید ان را به ntfs تبدیل کنید در حالی که سیستم ntfs قابل برگشت به fat32 نیست.(البته منظور یک درایوست که پر باشد و بدون از دست دادن اطلاعات این کار را انجام دهید)

امکان فرمت فلاپی را دارید و همچنین با یک فلاپی بوت میتوانید به فایلها دسترسی داشته باشید.

 با NTFS یاNew Technology File System  میتوانید......

میتوانید فایلها را رمز گزاری کنید تا فقط کاربران خاصی از ان استفاده کنند.

از پیکر بندیهای خطاپذیر دیسک مانند Raid5 یا Mirroring استفاده کنید.

امکان زخیره فایلهای بزرگتر از 4 GB را داشته باشید.

امکان فرمت پارتیشن های بزرگتر از 32 GB راداشته باشید.

از دسترسی فایلها به وسیله بوت جلوگیری کنید.

دارای سیستمی پایدار با اسیب پذیری کمتر نسبت به خطاها و خرابیها باشید.



کار با Partition Magic برای تغییر سایز درایوهای شما بدون از دست دادن اطلاعات

این نرم افزار ابزاری حیاطی برای سیستم شماست و میتوانید مطمئن باشید روزی به ان نیاز پیدا خواهید کرد.مهمترین کاری که این نرم افزار انجام میدهد تغییر اندازه درایوهای هارد شما بدون از دست دادن اطلاعات شماست.

بعد از نصب برنامه از شما میپرسد که ایا میخواهید فلاپی بوت پارتیشن مجیک را بسازید؟ بهتر است 2 فلاپی خالی داشته باشید و یکی بعد از دیگری امکان کار با بوت  را هم برای برای خود مهیا کنید.حال کار با پارتیشن مجیک را اغاز میکنیم.

وقتی برنامه را اجرا کردید در بالای صفحه با درایوهای هارد خود روبرو خواهید شد که مقدار فضای پر و خالی انها را به شما نشان میدهد.

برنامه به این صورت است که شما دستورهای لازم را میدهید و سپس با زدن دکمه Apply در گوشه سمت چپ پایین صفحه برنامه دستورها را یک به یک اجرا میکند.میتوانید هنگامی که دستوری را اشتباه دادید یا از دادن فرمانی پشیمان شدید  کنار دکمه Apply فرمان Undo را بزنید تا یک فرمان به عقب برگردید.حال فرض کنید این درایوهای هارد ماست.که 3 درایو C وD و E هستند.

فرض کنید ما از درایو C که چهار گیگ میباشد میخواهیم 1 گیگ به درایو D‌بدهیم.برای این کار روی C راست کلیک کرده و Resize / move را انتخاب میکنیم.

 

در پنجره ای که باز شده میتوانید موس را از قسمتی که نشان داده شده گرفته و به سمت وسط بکشید به این ترتیب معلوم میشودذ که از چه مفقدار فضا کم شود.میتوانید از طریق تایپ مقدار فضا به مگابایت در قسمتهای زیر انجام دهید که اگر میخواهید به درایو سمت راست بدهید باید Frsee Space After را تغییر دهید.هر 1000 مگابایت مساوی با یک گیگ میباشد.و برای دادن فضا به درایو سمت چپ هم Free Space Befor‌را تغییر دهید.بعد دکمه OK ربزنید.حال می بینید که  یک قسمت خالی در کنار درایو C به وجود امده.

 

حالا باید روی درایو D راست کلیک کنید .میبینید که مقدار یک گیگ فضا از سمت چپ میتوانید اضافه کنید.که به روشی که گفتیم میتوانید ان را به درایو D بچسبانید.این کار را به راحتی با کشیدن گوشه سمت چپ درایو به انتهای فضای خالی انجام دهید.حال دوباره دکمه OK را بزنید .به این ترتیب میبینید که فضا ی درایوها همانگونه که میخواهید تغییر کرده اند.میتوانید با کلیک روی دکمه Apply دستور دهید تغییرات انجام شوند.سیستم Restart شده و تغییرات انجام میشود.

   ساخت درایو جدید

همچنین میتوانید به همین روش یک از یک درایو یک فضا بگیرید.و فضایی که خالی شده به درایو بغلی ندهید بلکه روی درایوی که جدئا شده راست کلیک کنید و گزینه Create را بزنید.سپس نوع فرمت را نتخاب کرده و دکمه OK رابزنید تا درایو جدیدی بسازید.

برای این که یک درایو برای لینوکس بسازید باید درایو جدیدی که میسازید با فرمت ext2 یا ext3 یا Swap بسازید تا بتوانید روی ان لینوکس نصب کنید.



چگونه پس از دیسکانکت کردن بازهم آنلین بمانیم:

در هنگام وصل نبودن به اینترنت برای اینکه شما بتونید  ای دی خود را برای همیشه   
روشن نگاه دارید باید کارهای زیر را انجام دهید:
با یاهو مسنجر آنلاین شوید   
بروید login به قسمت  
انتخاب کنبد login را از گزینه Preferences
را انتخاب نمایید Connectionدر جدول باز شده از لیست سمت چپ گزینه   
تغییر دهید No proxies به Firewall With No proxies
را کلیک کنید OK سپس از مسنجر خود خارج شوید  با همین کار ساده خود را همیشه روشن نگه دارید.



 


 


نوشته شده توسط : احسان

   شنبه 86 اسفند 4 ساعت 7:10 عصر          نظرات ديگران [ نظر]

 

Designed by weblog ghalab